• 0706-58 06 84

Takbyte varberg

Vi hjälper dig med takbyte i Varberg med omnejd. Alla projekt inleds med en takbesiktning. Det innebär att vi undersöker ditt tak där vi ser över alla delar som till exempel konstruktion, beläggning, ventilation m.m. Våra skickliga takläggare noterar eventuella skador och problem. De vet exakt vilka faktorer som är extra viktiga att titta på. Det gör att du kan känna dig säker på att du får en korrekt bedömning.

Utifrån besiktningen skapar vi sedan ett förslag på vad som behöver göras. Skulle det räcka med en renovering istället för ett takbyte får du här veta det. Det förslag vi ger blir också grunden för den offert du får från oss. Om du bestämmer dig för ett takbyte så gör vi tillsammans upp om en passande byggstart. AH Bygg & Service utför alla arbeten med stor noggrannhet och ett utpräglat säkerhetstänk.

Skicka offertförfrågan

VÅRA TAKLÄGGARE I VARBERG

Våra takläggare har gedigen erfarenhet och goda kunskaper när det gäller tak. Tillsammans arbetar de för att du ska få det bästa tänkbara resultatet, oavsett om det gäller ett takbyte eller en takrenovering. Vi finns med dig genom hela processen med att byta tak och ser till att leverera högsta tänkbara kvalitet i vårt jobb.

Kontakta oss

När är det dags att byta tak?

Hur länge ett tak håller varierar och kan skilja sig bland annat beroende på vilket takmaterialet, hur utsatt taket är och hur väl det är skött.

Några tecken att hålla utkik efter och som kan visa att det är dags för att byta tak:

  • Det läcker in. När det läcker in är det helt uppenbart något som är fel och med tanke på att vattnet behöver ta sig igenom många lager är det då generellt sett kraftigt fel och hög tid för ett takbyte.
  • Undertakets färg har förändrats , du ser mögel eller det luktar konstigt på vinden/utrymmet direkt under taket. Taket har läckt utan att du upptäcker det. Ta hjälp för att undersöka skadans omfattning.
  • Om du ser ojämnheter i taket kan det vara ett tecken på att takets läkt är skadad.
  • Grus i hängrännorna kan innebära att pannornas ytskikt har börjat vittra sönder.
  • Om du hittar torrsprickor i papptaket.

Vänta inte för länge med att göra takbyte. Ett takbyte som utförs i tid gör att alltför stora skador undviks. Ett nyare tak ger dessutom bättre skydd mot väder och vind. Taket är en viktig del av ditt hus, så se om det väl.

Vilket takmaterial ska jag ha

Valet av täckningsmaterial vid ett takbyte handlar till viss del om tycke och smak, men det finns även praktiska aspekter som avgör. Takets lutning, konstruktion och hur utsatt det är för väder och vind kan spela in i valet av material och givetvis kan det vara ett ekonomiskt avgörande. I många fall är det vettigt att vid ett takbyte välja samma material som man har sedan tidigare. Att observera är även att om man byter material för taktäckning från ett till ett annat så krävs det bygglov inom detaljplanlagt område.

VAD KOSTAR ETT TAKBYTE?

När det börjar bli dags för takbyte är en vanlig fråga vad ett takbyte egentligen kostar. Kostnaden för ett takbyte varierar från fall till fall, beroende på t.ex:

  • Takets storlek.
  • Takets egenskaper (om det exempelvis finns många vinklar och vrår).
  • Vilket material som ska läggas.

Vi lämnar gärna en offert efter att ha besiktigat ditt tak.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå